Isnin, 4 April 2011

BENDA-BENADA PELIK DI DUNIA, KEAJAIBAN ALLAH

BAGAIMANA RASANYA KALAU ANDA MENEMUI BUNGA SECANTIK INI TAPI KELIHATAN AMAT PELIK? ADAKAH ANDA AKAN MEMETIKNYA.

Pelik tapi memang benar,Inilah kuasa Tuhan yang mencipta apa saja yang Dia mahu untuk tatapan kita sebagai hambanya supaya percaya tentang kekuasaan Allah s.w.t.

Apa perlu kita lakukan? Jika tersesat jalan kembalikan kepangkal jalan.Pintu taubat masih terbuka selagi nafas masih berhembus selagi jasat ini masih bergerak.


Tengok ni buah nangka pun hampir menyerupai manusia. Pelik tapi benar. Sebenarnya kita tak perlu pelik dengan benda-benda kejadian sebegini sebab ada pembuatnya. Tapi yang pelik sekarang ini, manusia tak pernah insaf tentang kesilapan mereka sehinggalah apabila mereka mendapat kecelakaan.
Apabila dah kodong kaki baru nak spto merempit. Apabila dah kena aid baru nak stop berzina, bila dah kena hukum penjara 20 tahun 20 sebatan baru nak berhenti merogol. entahlah macam mana nak diubah semua ni agar sempurna.


MAHUKAN ANDA BERUMAH DISEBUAH PULAI SEPERTI INI?

Sekarang ni usahkan kat pulau macam ni, berumah kat tepi pantai pun takut dah. Takut gempa bumi dan tsunami.. Tapi inilah manusia suka lakukan sewaktu yang boleh dijadikan sebagai simbolik atau kenangan abadi suatu hari ni.

Tapi kalau dah runtuh macam mana? Tinggal kenangan jelah yer.

Memang unikkan?

Apa anda fikir tentang photo ini?

3 ulasan:

  1. Blog ini bagus, sepintas lalu saya telah melihat keseluruhan blog ini dan mempunyai banyak maklumat berguna untuk pengunjung membacanya

    BalasPadam