Isnin, 11 April 2011

JADIKAN BLOG ANDA SEBAGAI PELUANG PERNIAGAAN TANPA MODAL


Kali ini saya ingin mendedahkan bagaimana saya memulakan perniagaan di internat. Bukan susah sebenarnya. Kalau tiada pc atau latop dan broadband, kan anda selalu ke sivercafe. Gunakan peluang keemasan sambil layan FB anda berniaga. Apa caranya?

1) Buat blog peribadi
2) Buat FB atau twitter (mungkin anda dah ada)
3) Buka dan cari blog blogger yang membina blog perniagaan. hubungi mereka dan berbincang tentang anda berminat untuk menjadi agen komisyen produk mereka. Apakah caranya? Mudah saja, gunakan sistem dropsif. Apa itu dropsif?
4) Dropsif ialah satu sistem dimana anda hanya membuat pembayaran kepada pembekal dan pembekal akan menghantar kepada pelanggan anda.
5) Gunakan akaun anda untuk urusan pembayaran dan menerima pembayaran dari pelanggan anda.
6)Jadikan handpone sebagai ruang urusan perniagaan anda dengan pelanggan.
7)Setelah mendapat persetujuan dalam perbincangan dengan pembekal, anda minta izin copy paste mana-mana produk yang anda ingin jual dari blog pembekal anda.
8)Paparkan produk pilihan utama yang anda rasa mudah dijual.
9)Iklankan blog anda secara percuma dengan mana-mana blog yang menyediakan khidmat iklan percuma, atua melalui forum.
10) popularkan blog anda melalui forum dan mana-mana blog yang memberi ruang percuma menulis tentang produk.
11)Peranan youtube amat penting. Jika anda pandai membuat slide atau filem ringkas tentang produk anda boleh guna youtube sebagai media paparan.
12) Sering melakukan entri baru di blog anda. Entri terbaik ialah menceritakan testimonia pengguna tentang produk anda dan cuba paparkan dimana-mana blog forum misalnya di gengblogger.

Sebagai contoh anda boleh gunakan blog ini sebagai rujukan di mana blog ini link dengan blog perniagaan online akak di http://mybusinessonline4u.blogspot.com

Jika ingin berlajar tentang bagaimana memulakan perniagaan tanpa modal di blog anda yang sedia ada sila sms ke no 017-3226718 atau email kepada akak di suterabiru898@gmail.com.

jika ingin jadi agen komisyen akak pun boleh.Keuntungan 20% hingga 30%, tanpa modal,tanpa perlu simpan stok dan tanpa mengurus penghantaran.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan